التوبة
مدير عام ومنشئ المنتدي الاستاذ/ ناصر خيري
بحـث
بلادي هيه أم الدنيا
زوار العالم
نتيجة العام
المواضيع الأخيرة
طريقة صنع مربي الجزر
صفحة 1 من اصل 1
طريقة صنع مربي الجزر
بسم الله الرحمن الرحيم
انا من هواة عمل كل انواع المربات والمخللات و الجبنه اه بفشل كتير بس يكفيني فخر المحاوله
فجبتلكم طريقة عمل مربى الجزر الغني بفيتامين أ وهو لا يفسد بالطهي أو الغليان أو التخليل .. ومربى الجزر من المربيات المحببة .. وطريقة عمله سهلة
والي عايز طريقة عمل اي نوع من انواع المربى عيوني ليه
نبدا باسم الله اول نوع مربى اقدمه لكم اليوم
مربى الجزر
المقادير:
*1 كيلو جزر
*1 كيلو سكر
*1 ملعقه كبيره عصير لمون
*أو نصف ملعقه صغيره ملح لمون
* كوب ماء
الطريقة:
1-يشطف الجزر وينقع قليلا
2-ثم يغشل غسيلا جيدا ( يستحسن أن يغسل بفرشاة الخضروات )
3-يقطع ويفرى في الكبة ... أو يبشر بالمبشرة
4-ثم يضاف له السكر في طبقات متبادلة
5-ويترك مدة ساعتين
6-يرفع على النار مع اضافة الماء على نار هادئة حتى يذوب السكر
7-تقوى النار حتى يغلي الخليط ويلين الجزر وينضج
8-يضاف الليمون وقليل من القرفة وقرنفلة وتغلي المربى من 3-5 دقائق ...
9-ثم ترفع من على النار وتعبأ في برطمانات
للحفظ:
يجب تعقيم البرطمانات وذلك بغسلها ثم غليها في ماء مضاف ليه رشة ملح
وبعد كده هقولك على سر جميل جداااااااااا
عيزه البرطمان تخليه من الهواء ولما يجي تفتحيه يتك معاكي زي ميكون برطمان لسه شرياه جديد
تطلعي البرطمان من الماء المغلي وتسيبيه يبرد قليلا ثم ضعي المربى او اي شيء مراد حفظه
وارجعي حطيه تاني في الماء وهو بيغلي وسبيه دقيقه وحده وضعي الغطاء عليه واحكمي اغلاقه
وطلعيه من الماء وضعيه على فوطه عشان مين.1.1رش البرطمان
وادعولي متدعوش عليا
ولي عوده اخرى مع مربى تانيه
اتمنى اكون وفقت
انا من هواة عمل كل انواع المربات والمخللات و الجبنه اه بفشل كتير بس يكفيني فخر المحاوله
فجبتلكم طريقة عمل مربى الجزر الغني بفيتامين أ وهو لا يفسد بالطهي أو الغليان أو التخليل .. ومربى الجزر من المربيات المحببة .. وطريقة عمله سهلة
والي عايز طريقة عمل اي نوع من انواع المربى عيوني ليه
نبدا باسم الله اول نوع مربى اقدمه لكم اليوم
مربى الجزر
المقادير:
*1 كيلو جزر
*1 كيلو سكر
*1 ملعقه كبيره عصير لمون
*أو نصف ملعقه صغيره ملح لمون
* كوب ماء
الطريقة:
1-يشطف الجزر وينقع قليلا
2-ثم يغشل غسيلا جيدا ( يستحسن أن يغسل بفرشاة الخضروات )
3-يقطع ويفرى في الكبة ... أو يبشر بالمبشرة
4-ثم يضاف له السكر في طبقات متبادلة
5-ويترك مدة ساعتين
6-يرفع على النار مع اضافة الماء على نار هادئة حتى يذوب السكر
7-تقوى النار حتى يغلي الخليط ويلين الجزر وينضج
8-يضاف الليمون وقليل من القرفة وقرنفلة وتغلي المربى من 3-5 دقائق ...
9-ثم ترفع من على النار وتعبأ في برطمانات
للحفظ:
يجب تعقيم البرطمانات وذلك بغسلها ثم غليها في ماء مضاف ليه رشة ملح
وبعد كده هقولك على سر جميل جداااااااااا
عيزه البرطمان تخليه من الهواء ولما يجي تفتحيه يتك معاكي زي ميكون برطمان لسه شرياه جديد
تطلعي البرطمان من الماء المغلي وتسيبيه يبرد قليلا ثم ضعي المربى او اي شيء مراد حفظه
وارجعي حطيه تاني في الماء وهو بيغلي وسبيه دقيقه وحده وضعي الغطاء عليه واحكمي اغلاقه
وطلعيه من الماء وضعيه على فوطه عشان مين.1.1رش البرطمان
وادعولي متدعوش عليا
ولي عوده اخرى مع مربى تانيه
اتمنى اكون وفقت
mohamad-makram- المشرف المساعد
- عدد المساهمات : 18
تاريخ التسجيل : 23/04/2010
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأربعاء مارس 25, 2015 10:30 pm من طرف ali mabrouk
» النسب المئوية لنجاح المعلمين
الأربعاء مارس 25, 2015 10:27 pm من طرف ali mabrouk
» معلمو الأنشطة والإخصائيون والإداريون:
الأربعاء مارس 25, 2015 10:19 pm من طرف ali mabrouk
» ملف التقدم لاعتماد مؤسسات التعليم قبل الجامعيّ الجزء الثاني
الأربعاء مارس 25, 2015 10:01 pm من طرف ali mabrouk
» ملف التقدم لاعتماد مؤسسات التعليم قبل الجامعيّ
الأربعاء مارس 25, 2015 9:56 pm من طرف ali mabrouk
» صور تكريم المعلم المثالي
الأربعاء مارس 25, 2015 9:53 pm من طرف ali mabrouk
» ناصر خيري المعلم المثالي مستوي محافظة الوادي الجديد
الأربعاء مارس 25, 2015 9:41 pm من طرف ali mabrouk
» الموهوبات في الانشطة
الأحد مارس 15, 2015 8:20 am من طرف ali mabrouk
» على مبروك يطبق نظرية ” كيف يكون الطالب معلما” بمدارس الخارجة
الأحد مارس 08, 2015 2:41 pm من طرف ali mabrouk